Etiketsiz ürün cezası ne kadar?
Perakende mağazalarda satışa sunulan malların fiyat etiketleri ve fiyat listeleri konusunda tüketicilere tam ve doğru bilgi verilmesine ilişkin yasal yükümlülüklere uyulmaması halinde, her bir ihlal için 2.172 TL idari para cezası verilecek.
Etiketsiz ürün satılır mı?
Etiketsiz ürün satmak suç! Belediye Ruhsatlandırma ve Denetleme Müdürlüğü yetkilileri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre satılan her ürünün üzerinde fiyat etiketi bulunması gerektiğini açıkladı.
Barkodsuz ürün satmak yasak mı?
Barkodlar, ürünleri tanımlayan veya kodlayan sayılardır. Amazon gibi küresel pazar yerlerinde satış yapmak için ürünlerin barkod sistemlerine dahil edilmesi önemlidir. Ancak ürünler barkod olmadan da satılabilir.
Etiketsiz ürün değişim olur mu?
Kullanılmamış, ambalajı açılmamış, etiketlenmemiş ve değiştirilmemiş ürünleri fatura tarihinden itibaren 30 gün içinde değiştirebilir veya iade edebilirsiniz. Kullanılmış, etiketlenmemiş ve yenilenmiş ürünlere ilişkin talepler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde değerlendirilecektir.
Müşteriye mal satmamak suç mu?
Mal veya hizmet satışından kaçınmanın suçu nedir? (TCK 240) Madde 240 – (1) Bir mal veya hizmeti satmayarak kamunun acil bir ihtiyacının karşılanmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Faturasız ürün satmanın cezası nedir?
Yani bir yıl boyunca faturasız satış yaparsanız 1.700.000 TL’den fazla ceza almazsınız. Faturasız ürün alıp satmak şu anda suçtur. Faturasız ürün aldığınız ortaya çıkarsa 3.400 TL’nin 1/5’i oranında ceza ödeyebilirsiniz.
Fiyat denetimini kim yapar?
Fiyat etiketine ilişkin düzenlemeleri uygulama ve izleme çalışmaları Bakanlık (Ticaret İl Müdürlükleri), belediyeler ve ilgili odalar tarafından yürütülmektedir. Fiyat etiketinden sapma tespit edilirse, gerekli önlemleri almak için gerekli bilgi ve belgelerle bu yetkililere başvurabilirsiniz.
Etiketlerde barkod zorunlu mu?
Barkod zorunlu mu? İlgili yasal düzenleme olan Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği çerçevesinde, 5734 sayılı Mevzuat uyarınca barkodlu etiketler zorunludur.
Defacto etiketsiz ürün değişimi olur mu?
Mağazamızdan satın aldığınız ürünleri, fiş/fatura ile birlikte ürünün iç etiketini çıkarmadan 30 gün içinde iade edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Barkod ücreti ne kadar?
Güncel barkod kayıt ücretleri şu şekildedir: 100 milyon üzeri satışlar (A Grubu): 10 haneli (1-100 ürün) 6000 TL, 9 haneli (1-1000 ürün) 6600 TL, 8 haneli (1-10000 ürün) 7200 TL ve 7 haneli (1-100000 ürün) 7900 TL.
Trendyolda barkodsuz ürün satılır mı?
Trendyol’da satılan ürünler için barkod zorunlu mudur? Evet, Trendyol’da ürün satmak isteyen herkes ürünlerini eklerken her ürün için barkod bilgilerini girmelidir. Bu, sistemin ürünleri doğru bir şekilde tanımlamasını ve izlemesini sağlamak için yapılır.
Bir ürünün barkodu olmazsa ne olur?
Her ürün için neden farklı bir barkod numarası gereklidir? Her ürün için barkodların benzersiz olması gerekliliği, özellikle perakende ve envanter yönetiminde önemli bir rol oynar. Benzersiz barkodlar, her ürünün kolayca izlenmesini ve envanter verilerinin doğru bir şekilde saklanmasını sağlar.
Zarada etiketsiz ürün iade edilir mi?
İade etiketini aldıktan sonra siparişinizi iade noktasına teslim etmek için etiketi yazdırmanız gerekecektir. Ancak barkod veya QR kodu aldıysanız etiketi yazdırmanıza gerek yoktur.
LC Waikiki etiketsiz ürün değişimi olur mu?
LC Waikiki belirli koşullar altında ürün değişimine izin vermektedir. Etiketi hasarlı veya etiketi olmayan ürünlerin değişimi hakkında bilgi aşağıdadır: Etiketi hasarlı ürünler: Etiketi hasarlı ürünler değiştirilebilir ancak ürünün yıkanmamış ve kullanılmamış olması gerekir.
Fişi ve etiketi olmayan ürün iade edilir mi?
Satın alma fişi/fatura olmasa bile tüketicinin iade hakkı vardır. Bu fişe eklenen mal için fatura veya benzeri belgenin iadesini talep edebilir; 3065 sayılı KDV Kanunu’nun 54 sayılı KDV tarhiyatı yürürlükten kaldırılmıştır.
Etiket fiyatı ile kasa fiyatı farklı cezası ne kadar?
Kanun, “Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması halinde, fiyat tüketici lehine geçerli olur” (Madde 54(2)) hükmünü içermektedir. Yönetmelik uyarınca, “Satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması halinde, fiyat tüketici lehine geçerli olur” (Madde 54(2)).
Telif hakkı cezası ne kadardır?
Telif haklarını ihlal eden kişiler bir yıldan beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılır. Ayrıca, kişi para cezasına çarptırılır. Başkasının eserini kendi eseri olarak iddia eden herkes altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılır. Tüm davalarınız ve dosyalarınız için BİZE ULAŞIN!16 Nisan 2024
Korsan ürün satmanın cezası nedir?
Sahte ürün satmanın cezası nedir? Sahte ürün, yani bir markanın kopyalarını satmak, 1 ila 3 yıl arasında hapis cezasıyla sonuçlanabilir.
Gıda cezası ne kadar?
2016 yılı itibarıyla 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununda belirtilen yasaklara aykırı hareket eden veya yükümlülüklere uymayanlara, eylemleri müstakil bir suç oluşturmadığı takdirde 440 Türk Lirası’nda 1 oranında idari para cezası verilecektir.